Havaların ısınmaya başladığı bu günlerde, her yıl olduğu gibi bu yıl da haşere ve sivrisinek mücadelesine etkin bir şekilde başlayan Belediyemiz, sineklerin üremesi için uygun ortam sağlayan su birikintilerini ve dere yataklarını çevreye uyumlu biyolojik ilaçlar kullanarak ilaçlıyor.
Belediyemizin Çevre ve Sağlık Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Sivrisinek mücadelesi kapsamında yoğun yağışlar sonucunda oluşan tüm su birikintileri tesbit edildi. Alayköy ve Yılmazköydeki tüm dere yatakları ve tesbit edilen su birikintilerinin belli aralıklarla ilaçlanmasına başlanıldı”.
“Çalışmalarda dereler ve yağışlar sonrasında oluşan su birikintilerine öncelik verilmekte, insan ve hayvan sağlığına tehdit oluşturmayacak çevreyle uyumlu biyolojik ilaçlarla derelerin her noktasının ilaçlanmakta olduğu kaydedildi”.