Emlak vergilerinin %15’lik kısmını eğitim alanına harcanması konusunda gerekli hassasiyeti gösteren Belediyemiz Yıldız Projesi adı altında Alayköy İlkokulu’na yeni derslikler kazandırmak amacıyla başlatmış olduğu okul inşaatınıda bitirme aşamasına gelinmiştir.

Çocuklarımızın daha rahat bir ortamda eğitim alabilmeleri adına bu gibi yatırımlara devam edilecektir.

Yıldız Projesi dışında da Alayköy İlkokulu’na hizmetlerimiz sürekli olarak devam etmektedir. Okulumuzun ihtiyaçları arasında olanspor sahasının tribünlerinin üzeri kapatılmış , okul kantinimizin önüne çocuklarımızın güneşten ve yağmurdan korunabilmeleri oturup bir şeyler yeyebilecekleri bir çardak yapılmıştır.

Okulun dış duvarlarının tamiratı yapılmıştır.

Kurulan kamera sistemi için katkıda bulunulmuştur.

Bunlar dışında okulun genel bakım ve tamirat işleri sürekli olarak belediyemiz tarafından yapılmaktadır.

Ayrıca okul idaresinin belirlediği yoksul çocuklarımız için çeşitli yardımlar yapılmaktadır.