Beldemizdeki kadınlarımızın el becerilerinin geliştirlmesi,özgüveni yüksek ve daha üretken sosyal kadın profili yaratılması konusunda Alayköy’de ve Yılmazköy’de faaliyet gösteren köy kadın kurslarına katkıda bulunmak ve daha çok kadınımızı bu kurslara teşvik etmek maksadı ile 2010 yılından bu yana kurslarda kullanılan tüm malzemeler Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.

Yılmazköy’ün Belediyemize bağlanmasından sonra köy kadın kursu binasının baştan aşağıya tamiratı yapılmış ayrıca binaya yeni bir mutfak odası eklenmiştir.

Kadınlarımızın Kıbrıs’a özgü yapmış olduğu eserlerinin en iyi şekilde sergilenmesini sağlamak içinde her yıl Alayköy Folklör Derneği ile işbirliği yaparak sergi açılışlarının bir şölen havasında geçmesine önem veriyoruz.